DDoS

DDoS is een afkorting voor Distributed Denial of Service. Bij een DDoS aanval worden heel veel verzoeken aan een computer of een computerservice gestuurd waardoor hij overbelast raakt en onbruikbaar wordt. Om dit in werking te zetten heb je dus heel veel computers nodig en die kunnen internetcriminelen verkrijgen door computers geïnfecteerd met malware. Deze kunnen bestuurt worden door de hacker en die zenden allemaal een verzoek uit. Dit is een bot net en kan uit miljoenen computers bestaan. Het gevaarlijke aan DDoS aanvallen zijn dat je ze nooit echt kan voorkomen. Niks kan een hacker weerhouden om deze verzoeken te sturen. Er zijn wel een paar dingen die je kan doen om de schade te beperken.

Tips tegen een DDoS aanval:

  1. Je zou beveiliging software kunnen instaleren op je computer of netwerk die registreert hoeveel request er worden gestuurd en je server afsluit het moment dat het er te veel worden.
  2. Als je toch slachtoffer word van een DDoS aanval geef dan nooit de oplichters geld om het weg te halen doe gelijk aangifte bij de politie.
  3. Houd je eigen computer malware vrij door geen dingen te downloaden van dubieuze sites hiermee voorkom je dat jou computer word gebruikt in een DDoS aanval.
ddos-plaatje
Naar boven